Close

Offertförfrågan

Sockel

Se Video

BCE Sockel

BCE Sockel finns att få i många modeller för att kunna anpassas till
byggprojektens olika behov. Här är några exempel.

OISOLERAD SOCKEL

ISOLERAD SOCKEL

ISOLERAD SOCKEL ALT.2

PÅLAD GRUND

Sockeln skräddarsys

Vi har utfört över 100 km sockel och vårt digitala verktyg är unikt.
BCE Sockel skräddarsys för olika byggprojekts specialbehov och platsgjuts på byggplatsen.

Sockeln är husets grund, välj den med omsorg

Vår BCE sockel skräddarsys för byggprojektens specialbehov och platsgjuts på byggplatsen. För att uppfylla dagens höga krav på att bygga krävs idag kunskap och noggrannhet. Därför erbjuder vi våra kunder långt utvecklade och väl testade socklar, som kombinerar kvalitet och ett förmånligt pris.

Fördelen med våra socklar är att de oftast klarar sig utan skild grundsula. Sockeln gjuts på en jämn, stabil och vibrerad krossbädd. BCE Sockel finns i flera olika modeller för att möta de behov som ditt projekt ställer och för att passa de flesta byggares behov. Vår sockel passar även element- och volymhustillverkare.

Vintertid

Den tåliga BCE sockeln gör att grundläggningsarbete kan utföras även vintertid.

Med vår BCE sockel kan grundläggningsarbete även utföras vintertid. Du kan då samtidigt dra nytta av husleverantörernas vinterleveransrabatter som ger dig ett mer kostnadseffektivt bygge.

Vår BCE Sockel är utvecklad genom lång erfarenhet och kunskap, med dagens höga kvalitetskrav i beaktande. Varje byggprojekt är unikt, vilket gör att specialkrav ofta ställs på grunden. Därför erbjuder vi högkvalitativa socklar i många olika modeller, till ett förmånligt pris.

Ta kontakt så berättar vi mera!

Nyhet!

JeKi-sockeln

En unik monteringsklar sockel som levereras direkt från fabriken.

Sockelelementet är det enda på marknaden som inte behöver separat stöd eftersom det har en stadig bas som påminner om en plintstruktur.

Sockeln står stadigt på den.

Vill du ha en offert?

Vårt sätt att göra husgrunder

Vi har utvecklat vårt eget digitala verktyg för att kunna betjäna våra kunder på
bästa möjliga sätt, dessa är stegen i vår process.

Kunderna

Processen börjar vid första kundkontakt.

I det här skedet går vi igenom kundens offertförfrågan för att kunna erbjuda den bästa lösningen till projektet.

Offertberäkning

Vi vill säkerställa att du får rätt sockeltyp till ditt projekt. Sockeltypen behöver anpassas till rådande markförhållanden, laster och din husleverantörs konstruktionslösningar. Detaljritning på sockeltyp finns med som bilaga till offerten.

Beställning & tidtabell

När kunden godkänner offertinnehållet och gör beställningen, skickas en orderbekräftelse. I det här skedet bestäms också leveranstiden i samråd med kunden. Beställningen bekräftas enkelt online genom att fylla i begärd information till vårt ERP-system. Byggplatsens koordinater bekräftas också genom placering av kartnålen i google maps kartan.

Grundens leverans

Enligt överenskommen tidtabell anländer vårt team till byggplatsen och ställer upp formar för grunden. Vanligen gjuts grunden redan samma dag som arbetet påbörjas. Med vårt digitala verktyg beställer vi alla transporter. Alla parter som är involverade i leveransen av grunden använder sig av den bekräftade google-maps kartpositionen.

Protokoll

När sockeln är gjuten görs en kvalitetskontroll där sockelmåtten kontrolleras och protokollförs. I protokollet finns också övrig information om betongkvalitet, temperatur och gjutdatum. I samband med fakturering får kunden protokollet som bilaga.

En hållbar och stark grund

BCE husgrund och pelarelement är en säker lösning för många byggare; privatpersoner, byggföretag och hustillverkare. Husgrunden är bokstavligen den som bär huset, därför är det av högsta prioritet att jobbet görs ordentligt från början. BCE erbjuder en helhetslösning, där grunden byggs effektivt och noggrant, i enlighet med dagens funktions- säkerhets- och standardkrav. Vi finns i Österbotten och Nyland.

Vår helhetslösning för husgrunder inkluderar:

  • Planering vid behov
  • Gjutning av grundkonstruktionerna
  • Dokumentering och protokoll på grundkonstruktionerna

 

På vår sockel och betonggrund kan du sedan gjuta platta eller placera bjälklaget.

Planering

Vi gör upp konstruktionsritningar så att det fungerar i enlighet med resultatet från markundersökningen och så att det passar övriga konstruktioner och byggnadsritningar. Med hjälp av bra planering och en kostnadseffektiv lösning, kan arbetet utföras effektivt och snabbt så att de ofta strama tidtabellerna hålls.

Grundkonstruktioner för husgrunden

  • All armering förtillverkas i våra produktionsutrymmen enligt ritning.
  • Våra grundsulor och betongsocklar byggs som platsgjutna.
  • Förgjutna grundplintar som snabbt och enkelt lyfts på plats i samband med sockelgjutningen eller markarbete.

 

Våra armeringar, färdiggjutna BCE-grundplintar för terrasser och sommarstugor går även att beställa separat.